ΑΡΧΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Image

Sifu Γιάννος Χριστοφόρου

Αρχιεκπαιδευτής Κύπρου

Ο Sifu Γιάννος Χριστοφόρου ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο μαχητικό σύστημα του Ving Tsun (Wing Chun) Kung Fu από το 1989. Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορα είδη του συστήματος με δασκάλους διαφόρων γενεαλογιών (lineages). Ένα από τα σπουδαιότερα συστήματα που ολοκλήρωσε ήταν το Foshan Ving Tsun όπως αρχικά διδάχτηκε στη γενέτειρα του Ving Tsun στο Foshan, στην Νότια Κίνα, από τον Great Grandmaster Ip Man και το πρωτοπαλίκαρο του τον Grandmaster Kwok Fu.

Μετά από χρόνια σοβαρής έρευνας, εκπαίδευσης και διδασκαλίας ο Sifu Γιάννος, θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, ακολούθησε το ζωντανό θρύλο Master Philipp Bayer, ο οποίος ξεχώρισε παγκοσμίως για τη μαχητική του επιδεξιότητα στο χώρο των πολεμικών τεχνών. Ο Master Philipp είναι κορυφαίος μαθητής του πιο διάσημου μαχητή του Ving Tsun, του θρυλικού Grandmaster Wong Shun Leung από το Hong Kong.

Σήμερα ο Sifu Γιάννος εκπαιδεύεται επαγγελματικά με τον αρχιεκπαιδευτή και αντιπρόσωπο Ελλάδος του Ving Tsun Kung Fu Association Europe, ένα κορυφαίο μαθητή του Master Philipp Bayer, το Sifu Άκη Κουνελάκη αλλά και με τον ίδιο το Master Philipp.

Ο Sifu Γιάννος είναι ο αρχιεκπαιδευτής και ο μοναδικός αντιπρόσωπος της γενεαλογίας Ip Man • Wong Shun Leung • Philipp Bayer στην Κύπρο. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και πλήρες μέλος του Ving Tsun Kung Fu Association Europe το οποίο είναι ο επίσημος Σύνδεσμος του Wong Shun Leung Ving Tsun στην Ευρώπη που ιδρύθηκε το 1990 από το Master Philipp Bayer και τον ίδιο τον Grandmaster, όπως επίσης και του ξακουστού Ving Tsun Athletic Association του Hong Kong, το οποίο ιδρύθηκε το 1967 από τον ίδιο τον Great Grandmaster Ip Man.

Image

Sifu Άκης Κουνελάκης

Αρχιεκπαιδευτής Ελλάδος

Ο Sifu Άκης Κουνελάκης ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο χώρο των πολεμικών τεχνών σε ηλικία 16 ετών. Αρχικά ασχολήθηκε με την πυγμαχία για τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια με το Kick Boxing για άλλα τέσσερα χρόνια όπου είναι πιστοποιημένος κάτοχος μαύρης ζώνης. Στην ηλικία των 24 ετών ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Muay Thai, την οποία και συνέχισε για πέντε χρόνια, παρακολουθώντας ταυτόχρονα μαθήματα Taekwondo (ITF).

Το 2006 ο Sifu Άκης Κουνελάκης, έχοντας ήδη αποκτήσει πλούσια εμπειρία σε διάφορες πολεμικές τέχνες και θέλοντας να βελτιώσει τη μαχητική του ικανότητα, ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Ving Tsun Kung Fu ως μαθητής του Sifu Sven Scheffen στο Ηράκλειο Κρήτης. O Sifu Sven ήταν στενός μαθητής του Master Philipp Bayer και ο μοναδικός αντιπρόσωπος του Ving Tsun Kung Fu Association Europe στην Ελλάδα, ο οποίος πραγματικά ξεχώριζε για τις μαχητικές του ικανότητες και γενικότερα για την επιδεξιότητα του στο σύστημα. O Sifu Sven θεωρείτε από πολλούς ως ο κορυφαίος μαχητής του Association.

Μετά από 2 χρόνια εντατικής εκπαίδευσης,13 ώρες την ημέρα σκληρής προπόνησης με ιδιαίτερα μαθήματα, ο Sifu Άκης άνοιξε το 2008 τη σχολή του Ving Tsun στη Σητεία Κρήτης υπό την αιγίδα και καθοδήγηση του δασκάλου του Sifu Sven Scheffen. Είναι ο μοναδικός μαθητής που ολοκλήρωσε το σύστημα υπό τη διδασκαλία του Sifu Sven.

Θέλοντας μάλιστα να επεκτείνει τις γνώσεις του και στην ένοπλη μάχη, ο Sifu Άκης ασχολήθηκε με το Σύστημα Μάχης Ιρλανδέζικου Ραβδιού (Irish Stick Fighting) και το Σύστημα Αυτοάμυνας με Μαχαίρι (Trinity Knife Combat), αρχικά υπό τη διδασκαλία του Sifu Sven. Στη συνέχεια το 2012 ταξίδευσε στη Γερμανία όπου και έλαβε τον τίτλο του εκπαιδευτή από τον ίδιο τον Hendrik Roeber (ιδρυτή των άνω συστημάτων).

Στις 20-2-2012 υπήρξε μια από τις μελανότερες στιγμές της ζωής του, καθώς ο δάσκαλος του Sifu Sven Scheffen έφυγε δυστυχώς από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο διδασκαλίας και προσφοράς στο χώρο του Ving Tsun.

Αισθανόμενος χρέος να ξεκινήσει από κει που τόσο άδικα και απότομα σταμάτησε ο δάσκαλός του, ο Sifu Άκης συνέχισε τη διδασκαλία του Ving Tsun στο Ηράκλειο Κρήτης, πάντα με την άμεση συνεργασία και καθοδήγηση του Master Philipp Bayer, ο οποίος τον έχρησε αντιπρόσωπο του Ving Tsun Kung Fu Association Europe στην Ελλάδα, με σκοπό να εξαπλώσει το σύστημα σε όλη τη χώρα. Αναζητώντας πάντοτε τη συνεχή βελτίωση και τελειοποίηση της τεχνικής του, ο Sifu Άκης συνεχίζει την εκπαίδευση του με το Sifu Philipp και συμμετέχει συχνά σε σεμινάρια που διοργανώνει ο ίδιος ο Sifu στην Ευρώπη.

Σήμερα ο Sifu Άκης είναι ο αρχιεκπαιδευτής και ο μοναδικός αντιπρόσωπος της γενεαλογίας (lineage) Ip Man • Wong Shun Leung • Philipp Bayer στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και πλήρες μέλος του Ving Tsun Kung Fu Association Europe που ίδρυσε ο Master Philipp Bayer μαζί με τον Grandmaster Wong Shun Leung το 1990 στην Ευρώπη, του Wong Shun Leung Students Association που ιδρύθηκε το 2012 στο Hong Kong, όπως επίσης και του ξακουστού Ving Tsun Athletic Association του Hong Kong που ίδρυσε ο ίδιος ο Great Grandmaster Ip Man το 1967.

Image